Zonnepanelen aanschaffen? Volg dan deze tips!

 

Zonnepanelen zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit het Nederlandse landschap: er komen steeds meer commerciële zonneparken, maar ook steeds meer particulieren laten hun dak bedekken met zonnepanelen. En dat is helemaal niet zo gek, want ze zijn goed voor het milieu én je portemonnee. Heb jij ook interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? In deze blog lees je een aantal tips of kijk bij https://www.zonnepanelen.net/!

 

Fiscale voordelen

 

Aan zonnepanelen hangt vaak een redelijk prijskaartje. Hierdoor worden veel mensen ontmoedigd om ze te nemen. Gelukkig bieden zijn er subsidies en anders fiscale voordelen aan bij de aanschaf van zonnepanelen om de aanleg van deze duurzame energiebron te stimuleren. Hoe hoog deze zijn, verschilt per gemeente. Neem daarom eens een kijkje op de website of breng een bezoek aan je lokale energieloket. 

 

Overweeg een thuisaccu

 

Wanneer je zonnepanelen te veel energie opwekken, kan je deze terugleveren aan je energieleverancier. Wanneer je zonnepanelen echter minder stroom opwekken dan jij gebruikt (wanneer de zon weinig schijnt, bijvoorbeeld in de winter), wordt dit tekort aangevuld met stroom van het energienet. Hierdoor ben je nog steeds afhankelijk van je energieleverancier, terwijl dat nou juist één van de redenen was waarom je zonnepanelen nam. Met een thuisaccu wordt de elektriciteit die jouw zonnepanelen te veel opwekken opgeslagen, zodat jij het kan gebruiken wanneer het minder zonnig weer is. Hierdoor ben je geheel onafhankelijk van energieleveranciers. 

 

Het hoogste rendement

 

Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen, wil je natuurlijk dat ze een zo hoog mogelijk rendement oftewel opbrengst per vierkante meter hebben. Hoe hoger het rendement, hoe sneller de zonnepanelen zichzelf terug hebben verdient. Het rendement is onder andere afhankelijk van welk type zonnepanelen je neemt, maar over het algemeen zijn efficiëntere zonnepanelen ook gelijk een stuk duurder. Daarnaast is de helling van je dak van belang voor hoe veel energie de panelen opwekken, waarbij 34 graden de ideale hoek is.