AdvocaatAls je juridische probleem complex is of gaat om veel geld, wil je misschien niet proberen een en ander af te handelen zonder goede advocaat. Immers, advocaten doen meer dan het verstrekken van juridische informatie. Ze bieden strategisch advies en passen geavanceerde technische vaardigheden toe om juridische problemen het hoofd te bieden.

Hoe vind je de juiste advocaat

Het vinden van een goede advocaat die efficiënt kan helpen met je specifieke probleem is niet altijd eenvoudig. Verwacht niet dat je een goede advocaat kunt vinden door simpelweg in het telefoonboek te kijken of een advertentie te lezen. Er is niet genoeg informatie in deze bronnen om je te helpen bij het maken van een goede keuze.

Persoonlijke verwijzingen

Een betere aanpak is om te praten met mensen in je omgeving die hetzelfde probleem hebben ervaren als jij. Bijvoorbeeld als het een claim inzake seksuele intimidatie betreft, praat dan met een vrouwengroep. Vraag hen wie hun advocaten waren en wat zij van hen vinden. Als je met een half dozijn mensen praat die een soortgelijk juridisch probleem hebben gehad, is de kans groot dat je een aantal goede aanknopingspunten krijgt. Maar neem geen beslissing over een advocaat uitsluitend op basis van de aanbeveling van iemand anders. Verschillende mensen hebben verschillende reacties op de stijl en persoonlijkheid van een advocaat. Neem nog geen beslissing over het inhuren van een advocaat totdat je de advocaat hebt ontmoet, je zaak hebt besproken, en hebt besloten dat je je prettig voelt om met hem of haar te werken.

Online Diensten

Veel sites bieden een manier om in contact te komen met lokale advocaten op basis van je locatie en het type juridische zaak. Je beantwoordt een paar vragen over je zaak en geeft je contactgegevens. Dan neemt het juiste type advocaat direct contact met je op. Denk bijvoorbeeld aan een advocaat arbeidsrecht in Tiel.

Zakelijke verwijzingen

Bedrijven die diensten verlenen aan belangrijke spelers in het rechtsgebied waarin jij geïnteresseerd bent, kunnen ook in staat zijn om je te helpen de juiste advocaat te vinden. Bijvoorbeeld, heb je een bedrijfsadvocaat nodig? Spreek dan met je bank, je accountant, je verzekeringsagent, en/of makelaar in onroerend goed. Deze mensen komen vaak in contact met advocaten die zakelijke klanten vertegenwoordigen en zijn in een positie om weloverwogen oordelen te vellen.

Bron foto door Sora Shimazaki via Pexels