Ben je eigenaar van een koeriersbedrijf? Dan bezit je ongetwijfeld de nodige bestelauto’s om de producten bij klanten af te leveren. Hoe groter het bedrijf is, des te groter het wagenpark. Om jouw klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat de auto’s blijven werken. Dit doe je allereerst door ze goed te onderhouden.

Er zijn echter ook zaken waar je zelf geen invloed op hebt. Zo kan één van jouw medewerkers bijvoorbeeld betrokken raken bij een ongeluk wanneer hij of zij onderweg is naar de klant. Om te voorkomen dat je zelf opdraait voor de schade, doe je er goed aan om jouw bestelauto’s te verzekeren. Indien je veel auto’s moet verzekeren, is dit een flinke kostenpost. Wist je echter dat je kunt besparen op een bestelauto verzekeren? Wij vertellen je hier hoe je dat doet!

Maak altijd een vergelijking
Je hebt vandaag de dag talloze mogelijkheden voor wat betreft een bestelauto verzekeren. De meeste ondernemers nemen echter niet de tijd en moeite om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Zonde, want in dat geval betaal je vaak onnodig veel. Er zit namelijk flink wat prijsverschil tussen verzekeringen voor bestelauto’s. Wil je niet te veel betalen voor de verzekering van een bestelauto? Maak dan altijd een vergelijking. Dit kost je tegenwoordig nog maar een fractie van jouw tijd. Er zijn namelijk allerlei vergelijkingssites die jou binnen een paar tellen tonen wat de goedkoopste verzekering voor jouw bestelauto is. Door verzekeringen met elkaar te vergelijken is het dus betrekkelijk eenvoudig om te besparen op de kosten voor jouw bestelauto.

Hoe verzeker je jouw bestelauto?
De meeste bestelauto’s zijn dag in dag uit vele uren op de weg te vinden. De kans op een aanrijding is hierdoor een stuk groter dan wanneer je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt. Om jouw wagenpark goed te verzekeren, kies je waarschijnlijk voor de beste verzekering. Indien je wilt besparen, is dit niet de altijd een goede keuze. Waarom niet? Omdat de beste verzekering jou ook het meeste aan premie kost. Als je wilt besparen, kun je beter voor een verzekering kiezen met een mindere dekking. Verzeker een bestelauto bijvoorbeeld niet allrisk, maar bijvoorbeeld alleen WA. In dat geval ben je verzekerd voor de schade die je aanricht bij een ander. Je draait dan wel zelf op voor de reparatiekosten van jouw eigen voertuig.

Vraag je echter wel af of het verstandig is om voor de goedkoopste verzekering te gaan. Het gaat immers niet alleen om de auto, maar ook om degene die erin rijdt. Indien er een aanrijding plaatsvindt en jouw medewerker gewond raakt, dan kunnen de kosten flink in de papieren lopen. Bedenk je dus altijd goed of je het een verstandige keuze vindt om voor een goedkopere verzekering voor jouw bestelauto te kiezen.

Kijk naar speciale verzekeringen voor bestelauto´s
Wil je een bestelauto verzekeren? Kijk dan niet alleen maar naar de standaard verzekeringen die je af kunt sluiten voor een auto. Waarom niet? Omdat er verzekeraars zijn die werken met speciale verzekeringen voor een bestelauto. Zo kun je bijvoorbeeld ook een koeriersverzekering afsluiten. Niet alleen ben je met zo’n verzekering beter verzekerd, maar je bent ook nog eens aanzienlijk goedkoper uit dan bij een ´gewone´ verzekering. Ook voor zo’n speciale koeriersverzekering geldt weer dat het verstandig is een vergelijking te maken. De verschillen in de premies voor dergelijke verzekeringen zijn namelijk ook vrij groot. Vergelijken loont dus altijd, ook voor een bestelauto verzekering.