transportbandVerschillende processen kunnen versneld en eenvoudiger gemaakt worden dankzij transportbanden. Echter heeft lang niet iedere ondernemer de juiste modellen in handen, waardoor er wederom vertraging op kan lopen. Voordat je een aankoop gaat doen is het daarom van belang dat je goed onderzoekt wat er mogelijk is en wat de kenmerken van de modellen zijn. Want welke soorten transportbanden bestaan er eigenlijk?Onderstaande informatie laat jou zien wat de mogelijkheden zijn bij ACB Transportbanden & Onderdelen en op welke kenmerken je kunt gaan letten bij jouw zoektocht.

Rubberen transportbanden op maat gemaakt

Er zijn verschillende transportbanden, die allemaal gemaakt zijn van andere materialen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kijken naar rubber transportbanden. Deze bestaan uit meerdere delen, die samen de band vormen. Zo heb je de boven deklaag, het weefselpakket, de onder deklaag en de zijkanten van de band. Het weefselpakket verdeelt daarbij de trekkracht, vervoert de materialen en zorgt dat de mechanische belastingen worden verwerkt. De gehele band kan daarbij aangepast worden aan jouw transporten, waardoor je ervan verzekerd bent dat alle producten op de juiste manier verwerkt kunnen worden en er zelfs met warmte of vloeistoffen gewerkt kan worden.

Alle kunststofvarianten voor jou aangepast

Ook kun je kiezen voor kunststof transportbanden. Deze kunnen uit verschillende varianten bestaan: PVC/PUR of PE. Er zijn hierbij ook veel verschillende bandtypen te vinden, waardoor je als ondernemer op een goede manier te werk kunt gaan. Daarbij wordt er altijd gekeken naar jouw wensen. Je hebt immers bepaalde materialen waar je mee werkt, waardoor de banden hier altijd op aangepast moeten worden. Je moet er daarom ook altijd op letten dat de juiste richtlijnen gehanteerd zijn. Zo ben je namelijk verzekerd van hoogwaardige kwaliteit, waar veilig mee gewerkt kan worden.

Verticaal vervoeren met elevatorbanden

Elevatorbanden nodig? Ook dan kun je terecht op https://www.acb-transportbanden.nl/. Deze transportbanden kun je kiezen wanneer je veel verticaal moet vervoeren. Daarbij zijn er ook meerdere varianten mogelijk. De basis is een combinatie tussen textiel en rubber, waardoor de banden geschikt zijn voor robuuste installaties in de industriële sector. Daarbij kun je gaan kijken naar Y-kwaliteit, voor een heel hoge belastbaarheid, olie- en vetbestendige varianten en hittebestendige varianten. Je kunt daarom altijd alles aan jouw werkzaamheden aanpassen, terwijl het wel een stuk eenvoudiger gemaakt wordt. Je bent immers zelf niet meer aan het tillen om de producten van de een op de andere plek te krijgen.

Voor iedere sector inzetbaar

Voor veel verschillende processen kun je gaan kijken naar metalen banden. Deze worden ook wel zeefbanden genoemd en worden voornamelijk in de land- en tuinbouw, industrie en visserij gebruikt. De banden kunnen namelijk verschillende producten vervoeren, waarbij er een beschermende coating op de banden terug te vinden is. Je hebt deze transportbanden in verschillende afmetingen, waardoor je zelfs met de kleinste producten aan de slag kunt. Wanneer je specifieke maten hebt, kun je contact opnemen met https://www.acb-transportbanden.nl/ en kan er altijd naar een geschikte oplossing gekeken worden. Zo ben je verzekerd van de juiste transportbanden.

Bron: Foto door Clker-Free-Vector-Images from Pixabay