exclusieve auto kopenEen exclusieve auto kopen willen we allemaal. Ze zijn namelijk opvallend en niet veel mensen zullen eenzelfde auto voor de deur hebben staan. Echter is het niet altijd eenvoudig om naar een exclusieve auto op zoek te gaan en daarbij ook alles naar wens te hebben. Je kunt hier wel wat extra hulp bij gebruiken door middel van een aantal tips. Lees daarom snel verder en ontdek de 5 tips voor het kopen van een exclusieve auto bij DBS Automotive.

Het bouwjaar en de kilometerstand bekijken

Een exclusieve auto kopen wil je uiteraard om nog een langere tijd ermee vooruit te kunnen. Er zijn veel verschillende modellen te verkrijgen, waarbij de een ouder is dan de andere. Het is daarom altijd goed om te bekijken wat het bouwjaar van de auto is en welke kilometerstand er te vinden is. Zo weet je direct hoeveel ermee gereden is en welke schade er eventueel zou kunnen zijn. Ook kan hier het onderhoud op aangepast worden. Uiteindelijk ga je er alleen maar profijt van hebben als je op deze twee zaken gaat letten en heb je te allen tijde waar voor jouw geld.

De hoeveelste eigenaar is het?

Iedereen wil het liefste een gloednieuwe auto. Echter is het dan vaak met een aardig prijskaartje, terwijl een exclusieve auto kopen ook voor veel goedkoper kan. Hier komt de eigenaar bij kijken. De ene auto komt net van de eerste eigenaar af, de andere heeft alweer twee eigenaren gehad. De prijs wordt hier ook deels op gebaseerd. Hoe meer eigenaren er al achter zitten, hoe lager de prijs vaak gaat zijn. Maar let er dan ook op dat er geen bekende kwaaltjes voorkomen bij een auto. Sommige auto’s gaan immers gebreken vertonen als er al meerdere eigenaren in hebben gereden en er dus ook al anders onderhoud aan gepleegd is.

Het budget en de uitvoering

Wellicht weet je ook al welk merk je in de wacht wilt slepen, maar het kan ook zijn dat je juist geen idee hebt. Wanneer je het wel weet, dan kun je gerichter gaan zoeken. Bij DBS Automotive zijn er verschillende uitvoeringen van bepaalde automerken te vinden, waardoor jouw droomauto er vrijwel altijd tussen komt te zitten. Denk daarbij ook direct aan jouw eigen budget. Al is een exclusieve auto nog zo mooi, je moet hem wel kunnen betalen. Zorg er daarom wel voor dat je op voorhand al een budget hebt vastgesteld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij de aankoop.

Het maken van een proefrit

Als laatste is het goed om een testrit te maken voordat je een exclusieve auto kopen gaat. Je kunt namelijk heel enthousiast zijn over een bepaald model, maar tegelijkertijd kan het tijdens de proefrit ook erg tegenvallen. Tijdens deze rit kun je op je gemak bekijken hoe de auto rijdt, schakelt en stuurt en weet je ook gelijk of er nog bepaalde onderdelen vervangen moeten worden bij de aankoop. Neem daarbij iemand met verstand mee, zodat je geen verrassingen gaat ondervinden.