Als jij een nieuw ZZP bedrijf hebt opgezet en op die manier aan werk wilt komen, dan zal je vooral in het begin mogelijk teleurgesteld zijn in het aantal ZZP opdrachten dat je binnen haalt. Je hebt een schitterende website, alles is klaar om te beginnen, maar op de één of andere manier willen de klanten maar niet komen. Je ziet dat je website nog weinig verkeer aantrekt. Het is zaak om klanten te gaan werven en daar niet op te gaan zitten wachten. Met de onderstaande 5 tips neem je het heft in handen en haal je zelf actief meer ZZP opdrachten binnen.

1.      ZZP opdrachten met SEO

Eén van de meest voorkomende redenen voor het gebrek aan bezoekers op een website is onzichtbaarheid. Daarmee bedoelen we dat je pagina’s niet of te laat worden gerangschikt door de zoekmachines. De meeste internetgebruikers zoeken naar diensten via Google en als ze een relevante zoekterm intypen dan wil jij bovenaan staan. Dat doe je door te werken aan SEO. Optimaliseer je pagina’s, kom uit je online onzichtbaarheid, trekt meer verkeer aan en de ZZP opdrachten komen vanzelf.

2.       Opdrachten behalen via een platform

Er zijn platforms speciaal voor ZZP’ers waar je je diensten kunt adverteren. Hier gaan potentiële klanten dan op zoek naar een geschikt bedrijf voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Je kunt veel ZZP opdrachten binnenhalen door een goede advertentie te plaatsen en actief te zijn op het platform. Vaak wordt dan ook samengevat hoeveel werk je al gedaan hebt, kunnen je klanten je een beoordeling geven en word je zo een steeds aantrekkelijkere kandidaat. Ga op zoek naar een dergelijk platform voor ZZP opdrachten in jouw vakgebied. Registreren is gratis.

3.      Je netwerk uitbreiden

Vooral beginnende ZZP’ers hebben nog geen groot netwerk van klanten opgebouwd. Sterker nog, dit netwerk bestaat vaak enkel uit familie, vrienden en voorgaande professionele relaties. Dat betekent niet dat dit netwerk je geen ZZP opdrachten op kan leveren, integendeel. Deze mensen zijn je grootste fans en als je goed voor hen zorgt maak je ze ambassadeurs voor je bedrijf. Ze gaan je aanraden aan anderen, je netwerk groeit, je krijgt meer bekendheid en het werk neemt toe.

4.      Een artikel schrijven

Jij bent specialist in je vakgebied en die kennis kun je delen. Zoek iemand uit met een blog in je branche en schrijf een artikel voor hen. Uiteraard zet je daar een link naar je website in. Je profiteert dan van het netwerk dat de blogger al heeft opgebouwd.

5.      Sociale media

De laatste manier om meer ZZP opdrachten te krijgen is door actief met sociale media bezig te gaan. Plaats regelmatig een bericht, schrijf een blog en kondig dit aan, vraag om te liken, te delen en te reageren. Hoe meer volgers je hebt hoe meer je berichten worden gedeeld en hoe meer deze worden gezien. En het goede nieuws is dat een bericht plaatsen op sociale media gratis is.

Between levert vast en tijdelijk personeel aan vrijwel alle overheidsinstanties en vooraanstaande corporate multinationals.