Als mens wil je in het leven heel veel bereiken. Je kunt hierbij denken aan het aanschaffen van een erf met huis, een auto, etc. Het hebben van deze behoeften is totaal normaal. Meestal lukt het je bijvoorbeeld niet om al deze dure goederen contact te betalen. Als mens zet je meestal geld aan de kant om op het totaal bedrag te komen. Daarnaast zijn er anderen die leningen aangaan. Het aangaan van een lening gaat meestal niet even gemakkelijk. Dit, vooral wanneer je geld wenst te lenen bij financiële instellingen, zoals banken. De banken helpen je graag met een lening, maar daarnaast zullen zij ook van je profiteren. Tja, het hoort er allemaal bij in de business. Als mens dien je soms ook de durf te hebben om leningen aan te gaan. Heb je enig idee hoe je op een duurzame manier kunt lenen? Wij vertellen je meer daarover in de vastleggingen hieronder. Lees dus verder! Wij wensen je ontzettend veel leesplezier toe!

Waarom lenen?

Lenen is niet altijd nodig. Dit is van belang wanneer je iets zo graag wilt kopen en je niet over het volledig bedrag beschikt. Meestal zijn er mensen die vreselijk bang zijn om leningen aan te gaan. Het hoeft allemaal niet zo eng te zijn hoor! Als je de voorwaarden goed leest en je het geld op tijd betaalt, ben je dus veilig. Daarnaast lenen mensen, hierbij bedrijven, ook wanneer zij hun vaste lasten hebben en daarnaast ook nog willen uitbreiden. Meestal houden zij 1/3 van hun inkomsten vast om hun vaste lasten te betalen en gaan ze een lening aan om bijvoorbeeld een duurzaam productiemiddel aan te schaffen. De lening lossen zij dus af met het 2/3 van hun inkomsten. Zo gaat de business nou allemaal aan toe.

Punten waarop je dient te letten wanneer je duurzaam wilt lenen

Alvorens je een lening bij een financiële instelling aangaat, is het belangrijk dat je heel even over enkele punten nadenkt. Deze punten zijn met name:

  • Werk je voltijd, oftewel heb je een vaste baan? Kan jouw werkgever jou garanderen dat je elke maand inkomsten hebt? Indien dit zo is, zit je dan goed.
  • Ben je bereid om elke maand een vast bedrag aan de kant te zetten om jouw lening af te lossen? Zorg er dan voor dat je al jouw vaste lasten moet kunnen betalen en dat je elke maand moet eten.
  • Hoe groot is het bedrag? Hoe groter het bedrag, hoe langer je zal moeten aflossen. Ben je bereid dit aan te gaan? Indien wel, dan kun je een stap verder gaan.
  • Ga na welke lening je wilt aangaan. Indien je een onroerend goed wenst te kopen, dien je een onderpand te hebben. Let er wel op dat de waarde van jouw onderpand meer dient te zijn dan het onroerend goed dat je wenst aan te schaffen. Blijf dus onthouden dat de bank nooit wilt verliezen en daarvoor dien je gereed te zijn. Bij het aangaan van een hypotheek lening, dien je te onthouden dat je hiervoor jaren zal moeten aflossen. Meestal duren deze leningen langer dan 10 jaren.
  • Lees de overige bankvoorwaarden heel goed. De kleinste letters in een overeenkomst zijn altijd de meest belangrijke.
  • Zorg ervoor dat alle betrokken partijen de overeenkomst getekend hebben.
  • Bewaar de leenovereenkomst goed in tijden van ongewenste situaties.

Wij hopen dat de bovenstaande informatie duidelijk genoeg is voor jou om te begrijpen waarom lenen kan en waarop je moet letten wanneer je geld leent. Lenen hoeft niet altijd nadelen met zich mee te nemen. Het allerbelangrijkste bij lenen, is dat jij je aan de leenovereenkomst houdt. Deze overeenkomst dien je helemaal niet te verliezen, omdat die je kunt beschermen tegen ongewenste situaties. Wij wensen je tot slot heel veel succes toe in het maken van de leenkeuzes. Houd alle zaken goed in de gaten en dan kan niks mis gaan.